Plogging pentru Romania Editia 3 – curatam de gunoaie zone verzi din Ilfov, Constanta si Prahova

02/08/2020 / 0 COMMENTS / 737 VIEWS

Plogging pentru Romania, proiectul nostru de miscare ecologica prin sport, prin care curatam de gunoaie padurile din tara, cu sprijinul voluntarilor, se pregateste de Editia 3 a proiectului, care se va derula in perioada urmatoare in zonele Ilfov (padurea Cernica), Constanta si Prahova, astfel:
– Ilfov 15-16 august 2020,
– Constanta 12-13 septembrie 2020,
– Prahova 19-20 septembrie 2020

Cei interesati sa se alature proiectului si sa devina voluntari pentru unul dintre cele 3 evenimente se pot inscrie pe platforma oficiala, la: http://plogging.ro/voluntari/.

Pana acum, prin actiunile eco sportive Plogging pentru Romania am reusit sa strangem aproximativ 7 tone de gunoaie si plastic din paduri.

Evenimentele Plogging pentru Romania se vor derula respectand normele legislative in vigoare privind siguranta in contextul Covid-19: in cadrul actiunilor, grupurile de sportivi amatori voluntari in proiect vor fi impartiti in grupuri de maximum 10 persoane, vor respecta distantarea si vor purta masca de protectie.

Prima activitate se va desfasura in padurea Cernica si va fi realizata in parteneriat cu Asociatia Adevaratii VeloPrieteni, un grup de sportivi amatori pasionati de mersul pe bicicleta.

Plogging pentru Romania Editia 3 este finantat de programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania si implementat de asociatia Act for Tomorrow.
Start ONG este un program lansat de Kaufland Romania si implementat de Asociatia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educatie, sanatate, mediu, social si cultura. Valoarea totala a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finantare comunitara destinat ONG-urilor tinere, institutiilor non-administrative si grupurilor informale/de initiativa.

Editia 3 are si un partener care ne sprijina logistic, este vorba despre Expodom.ro. Pavilionul portabil, la dimensiunea 3 X 6 m va fi “tabara de baza” a actiunilor noastre din proiect, unde voluntarii nostri vor primi toate materialele necesare igienizarii si toate recomandarile strategice ale echipei de proiect. Cortul de evenimente va fi si punctul de plecare pe traseele de igienizare din padure.

Mai multe despre proiectul nostru pe: http://plogging.ro/.