PREGATIREA PENTRU SEZONUL COMPETITIONAL 2017: ALERGARE (MARTIE 2017)

16/03/2017 / 0 COMMENTS / 4928 VIEWS

Adrenallina Sports PR & more a demarat seria de evenimente de dezbatere si networking adresate pasionatilor de sport si sportivilor amatori din Romania. Primul eveniment din 2017 a discutat aspecte legate de pregatirea sportiva, abordarea antrenamentelor, planificarea curselor din calendarul competitional dar si alimente recomandate pentru sustinerea efortului fizic – inainte, dupa antrenamente sau curse, sau in timpul acestora.

Din ce in ce mai multi oameni se indreapta spre sport in Romania si asta e grozav. Ce e mai putin grozav este ca pe internet informatia cu privire la modul corect de practicare a miscarii este haotica, si avem nevoie sa ne strangem impreuna si sa dezbatem ce ne framanta si ce ne pasioneaza. Asa a pornit ideea acestor intalniri. Avem nevoie sa ascultam mai mult profesionistii si antrenorii si specialistii din zona de sport din Romania si sa povestim din experientele noastre, ca sportivi amatori si oameni iubitori de sport. Ca sa putem sa facem sport pe termen lung, sa fim sanatosi si sa evitam accidentarile.”, spune Roxana Lupu, sportiv de anduranta, Adrenallina Sports PR & more.

Accesul la evenimentele Adrenallina este liber pentru oricine este interesat de sport si miscare, dar organizatorii au gandit aceste intalniri si ca pe o ocazie de a sprijini pe cineva din comunitate, care are nevoie la un moment dat – astfel ca acum s-au strans donatii pentru prietenul alergator Robert Cadar, care infrunta o forma rara de cancer si are nevoie de orice sprijin financiar, pentru sedintele de radioterapie si recuperare.

In cadrul evenimentului s-au dezbatut aspecte legate de necesitatea tehnicii corecte in alergare si sprijinul unui antrenor, dar si despre sustinerea alimentara corecta a efortului.

O tehnica de alergare corecta economiseste energie si creste si viteza de deplasare. Sunt multi alergatori care calca pe calcai sau pe varf cand alearga, ceea ce nu e bine. Pe calcai nu e indicat deoarece sunt socuri pe care le resimte tot sistemul locomotor, genunchi, articulatiile…”, a spus Stefan Oprina, antrenor atletism C.S. Locomotiva Bucuresti & Trupa lui Fane, alergator veteran cu multiple recorduri nationale.

Intr-un fel, fiecare dintre noi suntem in stare sa facem un maraton: mai la pas, in 5, 6 ore, prin consumarea din rezervele de grasime… pana la urma il termini. Dar consecintele de sanatate ale unei evolutii prea rapide sunt nefaste, de aceea este important sa ne pregatim etapizat si sa ne alegem corect obiectivul.”, a spus Flabio Carmona, antrenor alergare & triatlon Seven Sport Club.

„Stilul alimentar sanatos trebuie sa devina un stil de viata si sa nu devina un chin. Dar trebuie sa consumi alimente de buna calitate ca sa sustii efortul alergarii. Generic vorbid, din punctul meu de vedere, cand vorbim despre alergare, carbohidratii au un rol foarte important, atat cei simpli cat si cei complecsi – orezul brun, cartoful dulce; poti sa consumi paste integrale post antrenament, caci ai nevoie sa refaci rezervele de glicogen consumate. Dupa antrenament ai nevoie de o proteina care sa fie destul de repede asimilata – carne, oua, ca sa refaci fibra musculara.”, a spus  Cristina Toma, nutritionist Fitness Scandinavia.

Din panelul de speakeri au facut parte atat antrenori si alergatori profesionisti, cat si sportivi amatori care s-au remarcat in competitii sportive:
Dani Florea, alergator montan amator
Stefan Oprina, antrenor atletism C.S. Locomotiva Bucuresti & Trupa lui Fane, alergator veteran cu multiple recorduri nationale
Flabio Carmona, antrenor alergare & triatlon Seven Sport Club
Cristina Toma, nutritionist Fitness Scandinavia
Antonia Maris, alergatoare fond, semifond, semi si maraton
Andrei Tale, alergator
Emanuel Trandafir, alergator profesionist, ambasador Isostar

Partenerii evenimentului au fost: Eisberg, Isostar, Victory Hangers, Sloop, Asociatia Bucharest Running Club, Fitness Scandinavia, Paul Sittner – specialist recuperare sportiva, hotel Marshall Garden.