Primul studiu despre sportul de anduranta in Romania

02/02/2018 / 0 COMMENTS / 1590 VIEWS

Sunt extrem de putine informatii sau statistici cu privire la relatia romanilor cu sportul, iar in cazul sportului de anduranta lipsesc cu desavarsire. Asa ca, avand in vedere ca suntem prima agentie de comunicare sportiva din Romania si avem si un site de sport in portofoliu, www.adrenallina.ro, am decis ca e de datoria noastra sa derulam acest studiu.

Am cules datele in luna februarie 2016, pe un esantion de 300 de persoane, femei si barbati, cu varste cuprinse intre 20 si 60 de ani, prin intermediul unui chestionar online distribuit prin e-mail si social media. Cei care au raspuns sunt sportivi amatori si practicanti de sport, in general.
Sporturile de anduranta din Romania au cunoscut un avant semnificativ in ultimii ani iar trendul este unul de crestere accelerata: din ce in ce mai multi romani descopera, mai ales dupa varsta de 30 de ani, o noua pasiune, careia ii dedica timp, energie si bani. Studiul derulat de noi arata ca beneficiul acestei investitii masive este pentru ei, nici mai mult nici mai putin, decat o viata mai implinita, acasa si in viata profesionala.
Iata cateva dintre insight-urile obtinute:

Primul studiu despre sportul de anduranta: peste 50% dintre romanii care il practica spun ca au devenit mai organizati si mai eficienti la locul de munca!

Romanii si sporturile de anduranta: cei mai multi lucreaza in IT, se antreneaza cam 10 ore pe saptamana si spun ca anduranta ii ajuta sa petreaca mai mult timp cu ei insisi