Studiile noastre

23/05/2016 / 0 COMMENTS / 3627 VIEWS

Studiu wellness: Chiar si persoanele care respecta principiile unui vieti sanatoase se declara foarte stresate. Principalul motiv de stres – locul de munca

Studiul a fost derulat in online si social media, prin intermediul unui chestionar, in perioada octombrie-noiembrie 2017, in randul oamenilor interesati de un stil de viata sanatos si care respecta principii ale unui trai sanatos. Au fost 300 de respondenti, din urban, majoritatea cu varste cuprinse intre 26 si 43 de ani, de genul feminin (65%) si masculin (35%).

Mai mult de jumatate dintre respondenti considera ca au o viata stresanta – 66% iar principala sursa este locul de munca – 58,4%. Urmeaza problemele financiare (23,3%) si situatia politico-economica a tarii (15%).

70% dintre respondenti ar considera util un program sustinut de compania unde lucreaza, pentru a-i ajuta in gestionarea stresului, care sa contina mai multe activitati, precum: masaj, yoga, abonamente la sala, zona de relaxare, program flexibil, workshopuri cu informatii/ tehnici de gestionarea stresului, sport, consiliere nutritie, sedinte psiholog, coaching, terapie si meditatie, excursii in natura. 

Sunt insa si vesti bune. Asa cum era de asteptat de la un public interesat de o viata sanatoasa,
50% isi fac analizele medicale de baza 1 data pe an si 46,2% se prezinta la consult medical imediat ce simt ca ii supara ceva. Doar 20,8% incearca sa isi faca initial automedicatie, dar merg si ei la medic imediat ce vad ca tratamentul nu are efect.

59% dintre respondenti acorda o ingrijire speciala pielii (ingrijire, tratamente, nutritie) si 77% dintre ei acorda o atentie speciala alimentatiei.

Accesare servicii Wellness/ Spa:
Sunt destul de la inceput activitati precum yoga/ pilates/ meditatie; cei care fac miscare si carora le pasa de principiile unei vieti sanatoase le practica destul de rar.

64% dintre respondenti acceseaza servicii de relaxare prin spa (tratamente/ masaj/ sauna s.a.) mai rar de 1 data pe luna.

Respondentii au spus ca apeleaza mai rar decat si-ar dori la servicii de wellbeing (terapii, meditatie, tabere de relaxare, spa, vitamine), in principal din doua motive:
Timp (35%)
Bani (34%)

De asemenea, investitia lunara in sevicii wellbeing (care pot insemna terapii, meditatie, tabere de relaxare, spa, vitamine) este destul de scazuta: mai putin de 100 de lei pe luna pentru majoritatea respondentilor (61%).

Pentru cei care merg la spa, factorul cel mai important in alegerea locatiei este calitatea serviciilor oferite – 51%. Pentru 26% conteaza pretul, iar pentru 20% recomandarile.
De asemenea, 25% dintre respondenti considera ca serviciile de spa din Romania sunt prea scumpe.

 

 

Primul studiu despre sportul de anduranta in RomaniaInfografic

Sunt extrem de putine informatii sau statistici cu privire la relatia romanilor cu sportul, iar in cazul sportului de anduranta lipsesc cu desavarsire. Asa ca, avand in vedere ca suntem prima agentie de comunicare sportiva din Romania si avem si un site de sport in portofoliu, www.adrenallina.ro, am decis ca e de datoria noastra sa derulam acest studiu.
Am cules datele in luna februarie 2016, pe un esantion de 300 de persoane, femei si barbati, cu varste cuprinse intre 20 si 60 de ani, prin intermediul unui chestionar online distribuit prin e-mail si social media. Cei care au raspuns sunt sportivi amatori si practicanti de sport, in general.
Sporturile de anduranta din Romania au cunoscut un avant semnificativ in ultimii ani iar trendul este unul de crestere accelerata: din ce in ce mai multi romani descopera, mai ales dupa varsta de 30 de ani, o noua pasiune, careia ii dedica timp, energie si bani. Studiul derulat de noi arata ca beneficiul acestei investitii masive este pentru ei, nici mai mult nici mai putin, decat o viata mai implinita, acasa si in viata profesionala.
Iata cateva dintre insight-urile obtinute:

Primul studiu despre sportul de anduranta: peste 50% dintre romanii care il practica spun ca au devenit mai organizati si mai eficienti la locul de munca!

Romanii si sporturile de anduranta: cei mai multi lucreaza in IT, se antreneaza cam 10 ore pe saptamana si spun ca anduranta ii ajuta sa petreaca mai mult timp cu ei insisi

 

infografic Primul studiu pe sporturi de anduranta din Romania